رای دادگاه اروپایی حقوق بشر درباره توهین به پیامبر اسلام

رای دادگاه اروپایی حقوق بشر درباره توهین به پیامبر اسلام علی ولایی پس از گذشت پنج سال از حمله مسلحانه به محل دفتر نشریه «شارلی ابدو»، انتشار دوباره کاریکاتورهای پیامبر اکرم در آستانه برگزاری دادگاه متهمان و تاکید رئیس جمهور فرانسه بر عدم عقب‌نشینی از انتشار این کاریکاتورها، بار دیگر موجب طرح بحث‌هایی بر سر…

استراتژی اتحادیه اروپا برای روابط فرهنگی بین المللی

استراتژی اتحادیه اروپا برای روابط فرهنگی بین المللی   مترجم: عبدالرضا آباي برگرفته از از وب سايت هاي: cultureinexternalrelations.eu ec.europa.eu به همراه نظرات كارشناسي پيرو برنامه جامع مشترك فرهنگي بين المللي پارلمان اروپا و شوراي اروپايي مصوب 2016، ،شورای اتحادیه اروپا در نوامبر سال 2018 كليات برنامه هاي فرهنگي خود را منجمله براي سياست فرهنگي…

یوهان ولفگانگ گوته

آشنایی با گوته در شهر وایمار

منطقه فرائن‌پلان شهر وایمار آلمان سال‌ها است که به مقصدی محبوب برای علاقمندان شعر و ادبیات در سراسر جهان بدل شده است جایی که آخرین سکونتگاه گوته، شاعر و نویسنده شهیر آلمانی و  موزه ملی متعلق به او در آن قرار دارد. در خانه و موزه ملی گوته، بخش زیادی از نسخه‌های خطی، آثار، کتابخانه…

مصاحبه‌ای با پاول لاتوشکو – قسمت دوم

مصاحبه‌ای با پاول لاتوشکو زبان، مهم‌ترین عامل فرهنگ ملی است و این پایه و اساس توسعه آن است   در انستیتوی زبان شناسی به من گفتند که وقتی وزیر فرهنگ بودید، کل اسناد سازمان را به زبان بلاروسی ترجمه کردید. آیا زبان با فرهنگ مرتبط است؟ آیا در صورت داشتن چنین نگرشی به زبان بلاروسی…

مصاحبه‌ای با پاول لاتوشکو – قسمت آخر

مصاحبه‌ای با پاول لاتوشکو   قسمت سوم فردی که به تئاتر می‌آید تجربه می‌کند، احساس می‌کند، چیزی که باید و شاید را از طریق درک خودش از زندگی به دلیل اتفاقی که شخصاً برای خود او افتاده است، می‌بیند   حقوق امروز در حوزه فرهنگ یکی از کمترین‌هاست. به نظر شما آیا این نشانگر نگرش…

فرهنگ-مردم-بلاروس

مصاحبه‌ای با پاول لاتوشکو – قسمت اول

مصاحبه‌ای با پاول لاتوشکو در این مصاحبه، پاول لاتوشکو در مورد فرهنگ ملی، حقوق پایین و بلیت گران می‌گوید…   پاول لاتوشکو، 46 ساله، وزیر سابق فرهنگ بلاروس و دیپلمات که در مقاطع مختلف سفیر بلاروس در لهستان، فرانسه، اسپانیا، پرتغال، موناکو و نماینده این کشور در یونسکو بوده است، اکنون رئیس تئاتر ملی دانشگاه…

بعد از کرونا كجا خواهيم بود؟

بعد از کرونا كجا خواهيم بود؟ آیا نسل انسان تحت تاثیر این اتفاق تغییر خواهد کرد؟! اگر شرايط فعلى به مدت يكسال ادامه داشته باشد، چهره شهرها و انسان‌ها و طبيعت چگونه خواهد بود؟ ماتياس هوركس و همكارانش در مركز پژوهش هاى وابسته به موسسه رابرت كخ در آلمان، به اين سوالات به صورت بى…

داستان کامپیوترهای امروزی

آغازی بر داستان کامپیوترها… دکتر سید صالح اعتمادی مهسا قادران   داستان کامپیوترهای امروزی کامپیوترهایی که امروزه در دست ما هستند سفر دور و درازی را طی کرده‌اند و همچنان سفر طولانی در پیش‌ رو دارند. هر دستگاهی که کار محاسبات را انجام می‌دهد کامپیوتر نامیده می‌شود. این محاسبات می‌تواند از محاسبات پیچیدۀ ریاضی تا…

رانندگی و هوش مصنوعی

رانندگی و هوش مصنوعی شما هر روزی که سوار اتومبیل خود می‌شوید تا به مقصد برسید ممکن است بارها و بارها از هوش مصنوعی استفاده کنید، بی آنکه به آن کوچکترین توجهی کرده باشید. از اپلیکیشن مسیریابی که برای تعیین مقصد از آن استفاده می کنید تا دوربین های طرح ترافیک و کنترل سرعت. قبل…