منطقه فرائنپلان شهر وایمار آلمان سالها است که به مقصدی محبوب برای
علاقمندان شعر و ادبیات در سراسر جهان بدل شده است
جایی که آخرین سکونتگاه گوته، شاعر و نویسنده شهیر آلمانی و موزه ملی متعلق به او در آن قرار دارد.
در خانه و موزه ملی گوته، بخش زیادی از نسخههای خطی، آثار،
کتابخانه و وسایل شخصی این شاعر مشهور آلمانی در معرض دید عموم قرار گرفته است.
بسیاری یوهان ولفگانگ گوته را با عنوان نابغه آلمانی میشناسند. او شاعر و نویسنده بزرگ آلمانی بود که در نقاشی، فلسفه و حتی امور سیاسی مهارت داشت. گوته حتی به عنوان یکی از مهمترین چهرههای تاریخ اروپا شناخته میشود. او پس از این که تعدادی از آثارش را منتشر کرد، به وایمار رفت و ۵۰ سال آخر عمر خود را در این شهر گذراند. گوته در وایمار به تحصیل زبانهای فارسی و عربی و همچنین یادگیری قرآن پرداخت و شیفته اشعار حافظ شد. او آثار قابل توجهی در این شهر نیز خلق کرد. شاید به همین دلیل بود که والتر فون گوته، آخرین نوه یوهان ولفگانگ فون گوته، اندکی پیش از مرگش وصیت کرد که تمام آثار و وسایل شخصی به جامانده از پدربزرگش به آخرین سکونتگاه او در شهر وایمار آلمان منتقل شود. گوته شاعر و نویسنده شهیر آلمانی از سال ۱۷۸۲ تا زمان وفاتش در سال ۱۸۳۲ میلادی در خانهای در منطقه فرائنپلان در شهر وایمار زندگی میکرد. از این رو، والتر میخواست که مکانی برای یادبود پدربزرگش در آخرین خانه او احداث شود. بنابراین، اندکی پس از مرگ والتر، تمام نسخههای خطی و آثار یوهان ولفگانگ فون گوته به خانه فرائنپلان وایمار منتقل شد و در کنار کتابخانه و وسایل شخصی او قرار گرفت.
بدینترتیب در سال ۱۸۵۵، موزه ملی گوته با عنوان بنیاد گوته در وایمار تاسیس شد. بعدها در سال ۱۹۱۳ ساختمانی برای نمایشگاههای دائمی موزه در کنار خانه او ساخته شد که در سال ۱۹۳۳ توسعه یافت. بدینترتیب وسایل شخصی و کتابخانه بازسازیشده گوته در آخرین سکونتگاه او باقی ماند و دستنوشتهها و آثار این شاعر به ساختمانهای جدید که به عنوان موزه ملی گوته نامگذاری شدند، منتقل شد. در حالحاضر، در ساختمان موزه ملی گوته، نمایشگاهی دائمی از خاطرات، دستنوشتهها و آثار این شاعر آلمانی وجود دارد که به خوبی دیدگاههای گوته را درباره شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زمان خود بیان میکند.
همچنین در موزه ملی گوته، ۱۰۰ هزار اثر متعلق به “شهر وایمار در دوره کلاسیک” وجود دارد که بخش محدودی از آنها در معرض دید عموم قرار گرفته است. این آثار با کمک بنیاد کلاسیک وایمار جمعآوری شدهاند.