حمایت دولت آلمان از مساجد و سازمانهای اسلامی
ارتباط میان اسلام و آلمان در سالهای اخیر، بحثهای زیادی را در این کشور به وجود آورده است. چه در آن زمان که کریستین وولف، رئیس جمهور اسبق آلمان گفت که اسلام به آلمان تعلق دارد و چه در شرایطی که هورستزیهوفر، وزیر کشور آلمان ادعا کرد که اسلام به آلمان تعلق ندارد، مناقشات زیادی در جامعه آلمان به وجود آمد. این روزها نیز، اظهارنظر جدید اشتفان کرامر، رئیس اداره حفاظت از قانون اساسی فدرال، بحثهای زیادی در این کشور به وجود آورده است. او با تایید بر اینکه اسلام به آلمان تعلق دارد، از دولت فدرال خواسته است تا همکاری نزدیکتری با مساجد و سازمانهای اسلامی داشته باشد و از آنها حمایت کند.
او در گفتوگو با رسانهها با تاکید بر این واقعیت که اسلام به آلمان تعلق دارد، گفت:« تا زمانی که سازمانهای اسلامی در حاشیه قرار داشته باشند و در پروژههای دینی شریک نشوند، نمیتوانیم شاهد تحولات عظیمی در سطح جامعه باشیم. من معتقدم که شهرداری ها با بودجه زیادی که در اختیار دارند، میتوانند پروژههای مشترکی با مساجد و انجمنهای اسلامی اجرا کنند.»
کرامر توضیح داد:«اسلام متعلق به جمهوری فدرال آلمان است و بنابراین، دولت باید همانند سایر جوامع مذهبی، با انجمنهای اسلامی برخورد کند و به آنها نیز فرصتهایی ارائه دهد. اگر دولت فدرال و دولتهای ایالتی به انجمنهای اسلامی حمایت نکنند، آنها از کشورهای دیگری مانند ترکیه بودجه میگیرند. بهطور مثال، اتحادیه اسلامی-ترکی دیتیب که بزرگترین انجمن اسلامی در آلمان به شمار میرود از سوی دولت ترکیه حمایت میشود. اعضای این انجمن برای آموزش امامان و تأمین نیازهای خود، از ترکیه بودجه میگیرند.»
علاوه بر اینها، نمایندگان احزاب مختلف در بوندستاگ (مجلس فدرال آلمان) به تازگی طرحی را برای مقابله با اسلامگرایان به تصویب رساندند که براساس آن، اختیارات مقامات اداره حفاظت از قانون اساسی برای مقابله با اسلامگرایی افزایش یافته است. با این وجود کرامر معتقد است که چنین فعالیتهایی نمیتواند تفکر اسلامگرایی را از میان بردارد:« طرح نمایندگان بوندستاگ نمیتواند جلوی گسترش تفکر اسلامگرایی در جامعه آلمان را بگیرد. ما ابتدا باید از خود بپرسیم که چرا برخی مسلمانان در جامعه آلمان به سمت گروههای افراطی جذب میشوند. متاسفانه بسیاری از این گروههای افراطی به دنبال برقراری حکومتی مانند داعش در سراسر جهان هستند. چنین خطری به هیچوجه نباید نادیده گرفته شود. وظیفه ما این است که علل گرایش افراد به گروههای افراطی را پیدا کنیم و برای مقابله با آن راهحلی بیابیم. در این راستا، حمایت دولت فدرال از مساجد و جوامع مذهبی اسلامی میتواند تا اندازهای به ارتباط بیشتر میان مسلمانان و جامعه آلمان کمک کند.»