غنا؛ شریکی مطمئن در غرب آفریقا
غنا، شریک اصلی آلمان در غرب آفریقا به شمار میرود. نگاهی به تاریخچه روابط دو کشور نشان میدهد که آلمان در دهههای اخیر، سرمایهگذاریهای عظیمی را در حوزههای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در غنا انجام داده است. به طور مثال، حجم تجارت میان این دو کشور در سال ۲۰۱۸، در حدود ۶۳۰ میلیون یورو و محصولات وارداتی آلمان به غنا شامل خودرو، ماشینآلات صنعتی و محصولات شیمیایی بوده است.
آلمان در حوزه فرهنگ نیز سرمایهگذاری عظیمی در غنا انجام داده است. سالها است که از بنیادهای مهم آلمانی مانند فردریش ابرت و بنیاد کونراد آدناور تا انستیتو گوته و موسسه تبادلات آکادمیک آلمان، فعالیت زیادی در غنا دارند. دولت فدرال همچنین به عنوان یکی از مهمترین حامیان “مرکز آموزش صلح بینالمللی کوفی عنان” در غنا شناخته می شود.
ایجاد زیرساختهای آموزشی و بهداشتی
غنا در دهههای اخیر به یکی از کشورهای فعال در حوزه سیاست، اقتصاد و فرهنگ در آفریقا بدل شده است. در این کشور، تولید سرانه اقتصادی در حال افزایش است و درصد افرادی که زیر خط فقر ملی زندگی می کنند، کاهش یافته است. با این وجود، کشور غنا هنوز یا چالشهای عمدهای رویرو است و به ویژه در مناطق روستایی، هنوز مشکلات زیادی در حوزههای مختلف وجود دارد. از اینرو، جمهوری فدرال آلمان با هدف کمک به ایجاد ساختارهای کارآمد در غنا، پروژههای مختلفی را ترویج می کند. در این میان، سازمانهای مهم آلمانی مانند موسسه اعتباری برای بازسازی نیز در پیشبرد برنامههای دولت فدرال در غنا نقش مهمی ایفا میکنند. این موسسه در غنا در راستای توسعه سیاسی و اقتصادی، حمایت از کشاورزان، اشتغالزایی و کمک به افزایش درآمد خانودههای روستایی، ایجاد زیرساختهای آموزشی و بهداشتی و همچنین تامین انرژی مقرون به صرفه فعالیت میکند. سایت زیر میتواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیتهای موسسه اعتیاری برای بازسازی، در اختیارتان قرار دهد:
حمایت از گروههای محروم جامعه
غنا در مقایسه با بسیاری از کشورهای آفریقایی، شرایط باثباتی دارد، با این وجود، سوءمدیریت و فساد، موجب بروز نابرابریهای اقتصادی و اجتماعی شده است. این امر به ویژه در مورد توزیع درآمد و ثروت در میان مردم غنا صدق میکند. براساس آمارهای منتشرشده از سوی دولت غنا، حدود ۸۵ درصد از نیروی کار این کشور در بخش غیررسمی مشغول به کار هستند و درآمد بالایی ندارند. علاوه بر این ، بسیاری از افراد، تحت آموزش حرفهای قرار نگرفتهاند و این امر موجب میشود که نیروی کار کافی در کشور غنا نباشد. دولت غنا برای حل این مشکلات نیاز به حمایت سازمانهای بینالمللی دارد. جامعه همکاریهای بینالمللی آلمان از جمله سازمانهای مهمی خارجی است که از سال ۱۹۸۳ در غنا فعالیت میکند. فعالیت این سازمان بر اشتغالزایی برای جوانان، سرمایهگذاری در بخش انرژیهای تجدیدپذیر، حل بحران آبوهوا، ایجاد فرصتهای آموزشی برای خانوادههای کمدرآمد، صلح و انسجام اجتماعی، حمایت از گروههای محروم جامعه و … متمرکز است. همچنین جامعه همکاریهای بینالمللی از مرکز آموزش صلح بینالمللی کوفی عنان نیز حمایت میکند و پروژههای مشترکی با این موسسه دارد. از طریق سایت زیر میتوانید اطلاعات بیشتری درباره فعالیتهای این موسسه بهدست آورید؛
توانمندسازی زنان
از دیگر سازمانهای مهم آلمانی که در حالحاضر در غنا فعالیت دارد، میتوان به بنیاد کونراد آدناور اشاره کرد. این بنیاد در غنا در راستای حمایت از اصلاحات اقتصادی و اجتماعی، توسعه دموکراسی و تقویت نقش پارلمان به عنوان محل تصمیمگیری سیاسی، توسعه آموزشهای سیاسی و اجتماعی، حمایت از جامعه مدنی غنا و توانمندسازی زنان فعالیت میکند. اعضای بنیاد کونراد آدناور، برای دستیابی به این اهداف با نهادها و سازمانهای محلی همکاری میکنند. همچنین بنیاد کونراد آدناور در غنا میزبان کارگاههای آموزشی، کنفرانسها و سمینارها برای جوانان است. اگر مایلید با فعالیتهای بنیاد کونراد آدناور در غنا بیشتر آشنا شوید به سایت زیر مراجعه کنید:
ارتباط با جوانان و جامعه مدنی
از دیگر بنیادهای مهم آلمانی که در مراکش فعالیت دارد، میتوان به بنیاد فردریش ابرت اشاره کرد. مقامات دولت غنا و مسئولان بنیاد فردریش ابرت در ۱۹ دسامبر ۱۹۶۹ توافقنامه همکاری با یکدیگر امضا کردند. البته پیش از آن نیز بنیاد فردریش ابرت به طور غیررسمی در زمینههای توسعه رسانهای، آموزش مدنی و تقویت اتحادیههای کارگری در غنا فعالیت میکرد. اما اولین فعالیت رسمی این بنیاد در غنا شامل همکاری با کنگره اتحادیههای صنفی این کشور بود که در راستای بهبود معیشت جوامع روستایی انجام شد. امروزه بنیاد فردریش ابرت در کشور غنا به دنبال ارتقاء امنیت، گسترش دموکراسی، ایجاد امنیت اجتماعی، توسعه اقتصادی و عدالت جنسیتی است. همچنین اعضای این بنیاد همواره بر حمایت از حقوق بشر و برابری جنسیتی در غنا تاکید میکنند. علاوه بر اینها، بنیاد فردریش ابرت تلاش میکند تا شرایط گفتوگو میان جوانان، سیاستمداران و اعضای جامعه مدنی را فراهم کند. از طریق سایت زیر میتوانید اطلاعات بیشتری کسب کنید:
تبادلات آکادمیک
آموزش عالی در غنا در سالهای اخیر توسعه زیادی داشته است. در حالی که در سال ۱۹۹۴، تنها شش دانشگاه دولتی در غنا وجود داشت، در حالحاضر بیش از ۲۰۰ دانشگاه، کالج و موسسه آموزشی دولتی و خصوصی در غنا وجود دارد. علاوه بر این آمارهای منتشرشده توسط دولت غنا نشان میدهد که در فاصله سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸، تعداد متقاضیان تحصیل در دانشگاههای غنا از ۲۴۰ هزار نفر به بیش از ۴۴۳ هزار نفر رسیده بود. همچنین دولت غنا از چند سال پیش، توجه بیشتری به آموزش زنان و گروههای حاشیهای در سطح کشور نشان میدهد. تمرکز دیگر فعالیتهای دولت – حتی بیشتر از گذشته – بر آموزشهای حرفهای است. با این وجود، همه موسسات آموزشی در غنا از استانداردهای بین المللی پیروی نمیکنند و اکثر آنها با کمبودهای بسیاری مواجه هستند. همچنین ارتقاء دانش مدرسان دانشگاههای غنا نیز مشکل بزرگی است. چرا که تعداد اساتید باسواد در غنا بسیار کم است و اکثر چهرههای علمی به خارج از کشور مهاجرت کردهاند. در کنار اینها، کمبود موسسات پژوشی نیز معضل دیگری در حوزه آموزش و تحقیقات است. از این رو، دولت غنا برای حل این مشکلات، از سازمانهای بینالمللی در حوزه آموزش کمک میگیرد. موسسه تبادلات آکادمیک آلمان از جمله موسساتی است که در این راستا با دولت غنا همکاری میکند. این موسسه زمینه همکاری میان دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی دو کشور را فراهم میکند. همچنین اعضای این موسسه در شهر آکرا، پایتخت غنا، به دانشجویان و محققانی که قصد ادامه تحصیل و کار در آلمان را داشته باشند، مشاوره میدهد. از طریق سایت زیر میتوانید اطلاعات بیشتری درباره فعالیتهای موسسه تبادلات آکادمیک در غنا به دست آورید:
آموزش زبان آلمانی
آموزش زبان آلمانی از دیگر اقدامات مهم دولت فدرال در غنا است. موسسه گوته در شهر آکرا، مدتها است که پذیرای زبانآموزان از سراسر غنا است. این موسسه، کلاسهایی برای آموزش زبان به بزرگسالان به صورت آنلاین و حضوری برگزار میکند. همچنین در این مراکز، امتحانات رسمی موسسه گوته برگزار میشود. از طریق سایت زیر میتوانید اطلاعات بیشتری درباره فعالیتهای این موسسه در غنا کسب کنید: